Activiteiten Zwolle

Zwolle is de bruisende hoofdstad van Overijssel met veel activiteiten. Het is de Hanzestad in het oosten en de stad van Herman Brood. Zwolle behoort tot de 20 grootste steden van Nederland. En met zijn gezellige stadscentrum en vele oude gebouwen trekt het jaarlijks duizenden toeristen aan. Zij komen de oude handelsgebouwen bewonderen of een vaartocht over de pittoreske grachten maken. Ook de oude monumentale verdedigingswerken en de ruïnes daarvan worden graag bezocht. Daarvan is de Sassenpoort nog geheel intact en ook meteen het bekendst. Vanaf de 75 meter hoge Onze Lieve Vrouwetoren of zoals hij beter bekend staat: de Peperbus, kijk je waanzinnig uit over Zwolle. En vanzelfsprekend moet je de Zwolse balletjes proeven in het nog compleet authentieke snoepwinkeltje: Het Zwolse Balletjeshuis. Maar je kunt natuurlijk veel meer dingen doen in Zwolle, dus zetten we ze voor je op een rij.

 • Dynamische activiteiten in Zwolle voor kinderen
 • Dynamische activiteiten in Zwolle voor volwassenen 
 • Rustige activiteiten in Zwolle voor jong en oud
 • Rustige en dynamische activiteiten rondom Zwolle 

Dynamische activiteiten in Zwolle voor kinderen

 • Dinoland
 • Monkey Town
 • De Krazy Kangeroo
 • Djambo Kidsplay

Dinoland 2 tot 14 jaar

Is jouw kind gek van dinosaurussen? Dan is openluchtpark Dinoland aan de Willemsvaart een gave activiteit in Zwolle. Het bestaat sinds 2016 en is een educatief themapark voor kinderen tot 14 jaar. Het park is bijzonder want het heeft meerdere gigantische dinosaurussen die echt bewegen. Ook is er een archeologische vindplaats waar je kind een prehistorisch dier kan uitgraven en de t-rexpeditie. Verder vind je in het paleolab interessante dinosaurusbotten, tanden en skeletten. Opzoek naar meer kick? Dan kan je kind boomklimmen, bungeejumpen of lasergamen. Een dagje uit waar je kind het nog lang over zal hebben.

Monkey Town tot 12 jaar

Monkey Town aan de Grote Voort is het grootste indoor klimparadijs waar jouw aapje zich helemaal uitleeft op de hipste en veilige klimtoestellen. Je kind ontdekt ook glijbanen, kindertrampolines en geheime tunnels. In de lasergame-arena schiet hij op zijn tegenstander en je peuter tot 3 jaar leeft zich uit in de peuterzone voor de dag van zijn leven.

De Krazy Kangeroo 6 tot 18 jaar

Aan de Ossenkamp vind je hét indoortrampolinepark van Zwolle, waar jouw kind op de tientallen trampolines of andersoortige springdingen de meest stoere sprongen maakt. Let op want de trampolines zijn niet voor kinderen onder de 6 jaar. Voor hen zijn er wel ballenbakken en er is een peuteruurtje georganiseerd. Lekker actief en je kids zullen goed slapen vanavond!

Djambo Kidsplay tot 12 jaar

Aan de Ossenkamp vind je ook Djambo Kidsplay, vooral bij regen is dit indoor speelparadijs ideaal om te klimmen, bouncen en glijden. Oudere kids kunnen voetballen en basketballen. Voor ouders zijn er zitgelegenheden met wifi en het restaurant heeft veel meer dan alleen friet met mayo. Een fijn dagje uit voor het gezin.

Dynamische activiteiten in Zwolle voor volwassenen

 • RAGECAR
 • Escape-games

RAGECAR

RAGECAR: als het stuk kan, maak het dan ook stuk! Ontdek de nieuwste, stoerste activiteit van Zwolle, omdat je in het geheim altijd al een auto helemaal aan gort wilde meppen! Dit is je kans als je leuke activiteiten in Zwolle zoekt. Wil je bijvoorbeeld een actieve groepsactiviteit of een leuk teamuitje, dan heb je gegarandeerd dé uitdaging van het jaar gevonden. 

Bij RAGECAR bewerk je veilig onder begeleiding eerst een auto met graffiti en vervolgens vernietig je een auto met voorhamers, koevoeten en breekijzers. Ervaar hoe het is om een ruit in te tikken of een stuur los te wrikken. Wedden dat je eerst de spiegels en lampen kapot ramt?

Je kunt met net zoveel mensen komen als je wilt en ben je met veel, dan bestel je gewoon meerdere auto’s voor jullie sloopsessie. Doe bijvoorbeeld een wedstrijdje: wie heeft de eerste total loss? De jury van RAGECAR beoordeelt dan wie er wint en de winnaar neemt gratis een trofee uit de auto mee!

Resultaten zien? Van de sloopsessie maakt RAGECAR desgewenst gratis foto’s en video’s die je na afloop toegestuurd krijgt. Een uitje naar RAGECAR is een echte stress-reliever want je reageert al je frustraties af. Met een bevrijdende lach kom je straks uit je sloopsessie. Boek vooruit want vanwege het grote succes loopt de agenda van deze leuke activiteit in Zwolle snel vol!

Escape-games

Zwolle kent meerdere escape-games. Een escape-game is een ontsnappingsspel. Herinner je je Fort Boyard nog? Want daar zijn veel escape-rooms op gebaseerd. Vanuit een gesloten kamer moet je doormiddel van puzzels, mysteries en raadsels oplossen, je weg naar buiten of een persoon vinden. De decors zijn vaak geweldig en meestal staan acteurs je bij om je te helpen of op een dwaalspoor te zetten… Escape-rooms, de leuke activiteiten van Zwolle.

We zetten de escape-games in Zwolle op een rijtje:

 • Ontsleuteld
 • The Great Escape met Virtual Reality
 • Epic Journey
 • AKA Escape-Room

Ontsleuteld is een escape-spel en speelt zich af in de gehele binnenstad van Zwolle.

The Great Escape heeft meerdere mysteries en ook een virtual reality spel om op te lossen.

Epic Journey heeft Narnia als mythisch thema en bevindt zich in een kamer.

Bij AKA Escape-Room stap je in een kamer binnen die geheel in steampunksfeer is ingericht.

Rustige activiteiten in Zwolle voor jong en oud

 • Stadswandeling
 • Musea

Stadswandeling

Zwolle heeft meerdere stadswandelingen, maar welke je ook wandelt, een aantal punten mag je niet missen. Bijvoorbeeld de authentieke stadskern binnen de oude grachten. Of de middeleeuwse Diezerstraat met zijn winkels en het schitterende pand van de voormalige bierbrouwerij De Witte Leeuw uit 1666. Het gezellige horecaplein aan de Grote Markt en het eerder genoemde Zwolse balletjeshuis die daar vlakbij zit. Ontdek daarnaast de basiliek uit 1394 aan de Ossenmarkt met de Peperbustoren die je kunt beklimmen. In het Hof van Ittersum bewonder je het schitterend versierde patriciërshuis van Karel de vijfde. Maak een stadswandeling met de poortwachter van de Sassenpoort en kom alle geheimen van Zwolle te weten…

Musea

 • Bonami Spelcomputermuseum, Ossenkamp 4
 • Museum de Fundatie Kunst/Design, Blijmarkt 20
 • Herman Brood-museum, Blijmarkt 21
 • Het Vrouwenhuis, Voorstraat 46
 • Sinterklaasmuseum, Assendorperstraat 82
 • Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41

Rustige en dynamische activiteiten rondom Zwolle 

Heb je alles in Zwolle gedaan? Rijd dan een half uurtje naar Ommen. De sportievelingen kunnen bij NuNature kanoën, boogschieten en boomklimmen. Of ga paintballen en bespiedt je vijand in de loopgraven, bunkers en uitkijktorens. 

Als je op vakantiepark Ommerland verblijft, heb je geluk want zij geven korting op de activiteiten van NuNature. Op het vakantiepark zelf kun je ook actief bezig zijn in het binnen- en buitenzwembad met waterglijbaan van 22 meter en het waterspraypark. Voor de dierenliefhebbers heeft Ommerland een eigen manege. Daar ligt een ruiterroute voor heerlijke bosritten en galopperen over de zandverstuiving! Je kunt bovendien ook je eigen paard meenemen naar dit vakantiepark en hem stallen naast je vakantiebungalow. 

Voor rustige activiteiten raden wij je een paar uur aan in wellnesscentrum de OmmerOase want daar kom je helemaal in balans. Geniet onder andere van ontspannende behandelingen voor gezicht en lichaam. In de bosrijke omgeving doen hot stones, massages en scrubbehandelingen hun wonderen voor lichaam en geest. In beautysalon gebruiken ze alleen diervriendelijke en veganproducten want die zijn maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk. Je kinderen kunnen dan actief buiten terwijl jij heerlijk ontspant in de OmmerOase.

CONCLUSIE

Kom naar Zwolle en omgeving en ga cultuursnuiven, auto’s in elkaar rammen bij RAGECAR, ontsnappen uit escape-rooms, boogschieten, zwemmen en paardrijden in Ommen en kom tot rust bij de OmmerOase.